Начало БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова е избрана отново за председател на БСП

Корнелия Нинова е избрана отново за председател на БСП

0

Корнелия Нинова е получила 81,5 процента гласове от прекия избор за председател на БСП.  За нея са гласували 43 228 социалисти. Това съобщи председателят на Централната комисия по провеждане на избора Емил Войнов, които представи на пресконференция предварителните резултати от гласуването.

Избирателите по списък, след заличаване на починалите и отпадналите към изборния ден, са 80 236. Гласувалите са 53 807 или 67,1 процента, съобщи той.

Кандидатите бяха четирима: досегашният лидер Корнелия Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков.

От Централната избирателна комисия за избора обявиха, че всички с право на глас са около 80 900. Получени са над 50 жалби, обявиха от ЦИК, като най-честите са: нарушаване на предварителните споразумения в някои от общините, изборните помещения и тяхната подмяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции.

Гласували са повече от половината от членовете на БСП, обяви партийната избирателна комисия

Според правилата, приети от Националния съвет, изборът се смята за редовен, ако в него са участвали повече от половината от членовете на БСП, имащи право на глас. Избран ще бъде кандидатът за председател, получил повече от половината действителни гласове. Ако се стигне до балотаж, той ще бъде след седмица – на 19-ти септември. За 26 септември е насрочено заседание на 50-тия Конгрес на БСП, на което трябва да бъде избран Национален съвет и Общопартийна контролна комисия.

Предишна статияЦветан Цветанов: След 1 октомври ще са ясни имената на представителите на “Републиканци за България”
Следваща статияФандъкова обеща детски градини за всички деца до 3 години

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук