Начало БЪЛГАРИЯ Нинова: Всички внушения, че БСП се разцепва, приключиха

Нинова: Всички внушения, че БСП се разцепва, приключиха

0

Корнелия Нинова, която получи над 81% гласове от прекия избор за председател на БСП, заяви, че изборите за председател са показали консолидирана и единна партия.

„Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия, всеки момент ще се раздели, просто приключиха на вчерашния ден. Партията доказа, че е в удивителна кондиция, но това не е просто кондиция за един човек и единение зад един човек. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката в последните четири години и е желание той да продължи по същия начин“, посочи тя.

Освен Нинова кандидатите бяха заместникът й в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков.

От Централната избирателна комисия за избора в партията обявиха, че всички с право на глас са около 80 900. Получени са над 50 жалби, като най-честите са: нарушаване на предварителните споразумения в някои от общините, изборните помещения и тяхната подмяна, което е довело до късното започване на изборния ден в дадени секции.

За 26 септември е насрочено заседание на 50-тия Конгрес на БСП, на което трябва да бъде избран Национален съвет и Общопартийна контролна комисия.

По думите на нинова членовете на партията са доказали, че БСП е най-демократичната, модерна, европейска, лява партия.

Сама, без професионална администрация, без заплащане, доброволно БСП направи показно как се правят избори, посочи тя. По думите й високата избирателна активност – близо 70 процента, е безпрецедентна за България във всички видове избори.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук