Начало БЪЛГАРИЯ Фандъкова обеща детски градини за всички деца до 3 години

Фандъкова обеща детски градини за всички деца до 3 години

0

До три години ще бъде осигурено място за всяко дете над три години в детско заведение в София. Това увери пред БНР кметът Йорданка Фандъкова. Тя коментира, че е резонно родителите, чиито деца не са приети в детска градина или ясла, да бъдат компенсирани. Фандъкова очаква правителството да реши как да бъдат изплащани компенсациите.

„Беше намерено решение без да се ангажира общината, да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство, защото, да, наистина, резонно е родители да бъдат компенсирани, но по-важното е и за родителите, и за децата да осигурим отварянето на нови места, за да могат да посещават детските градини, затова сме разделили, така да се каже, задачите и след влизането на закона вече държавата ще определи начина, по който да бъдат отпускани тези компенсации, а ние продължавме изключително интензивно и усилено да строим“.

За утре – понеделник, е насрочен нов протест на родители във връзката с недостатъчните мета в детските градини в София. В отговор кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще бъде представена сериозна инвестиционна програма за строителство на сгради на детски градини и проблемът ще бъде решен.

Предишна статияКорнелия Нинова е избрана отново за председател на БСП
Следваща статияНаоми Осака спечели US Open

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук