Начало НОВИНИ Румен Румен Радев: Нужна е нова политика в образованието и инвестиции в...

Румен Румен Радев: Нужна е нова политика в образованието и инвестиции в децата

0

“Устойчивата промяна в България започва от промяната в образователната политика или то трябва да се превърне в Национален стратегически приоритет Това каза в обръщение пред медиите президентът Румен Радев, който е на посещение в Основно училище „Св. Климент Охридски“ в село Трекляно.
Президентът посочи, че „това трябва да бъде приоритет на всяко правителство, защото проспериращото и демократично общество се гради от образовани и просветени хора”.

“Това е важен ден и нека го посветим на нашето богатство – българските деца. Нека не го затъмняваме с политическите събития днес, отговори държавният глава на въпрос относно политически коментар за случващото се в страната. Трябва да имаме нова политика в образованието не само ремонти на училища, не само повишаване на учителските заплати, а нови форми, нови методи и обръщане внимание на тези по- малки населени места”, заяви президентът. По думите му последното посещение на държавник в това училище в с. Трекляно е било на Богдан Филов.

“Трябва да има внимание и управляващите трябва да ходят повече по училищата. Децата са нашето бъдеще и ако ние не инвестираме в тях, за какво бъдеще говорим”, допълни Румен Радев.

Предишна статияРусия обсъжда въвеждането на минимална заплата на час
Следваща статияЕмил Димитров изпрати зам.-министри да проверят въздуха в Русе

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук