Начало БЪЛГАРИЯ Цветан Цветанов: Прогнозира драматичен срив на ГЕРБ на изборите

Цветан Цветанов: Прогнозира драматичен срив на ГЕРБ на изборите

0

Бивши кметове на ГЕРБ напуснаха партията, за да станат част от новата формация на Цветан Цветанов. А доскорошната дясна ръка на Бойко Борисов е готов да разговаря с всички партии с десни убеждения. „Разговорите, които правя през последните няколко месеца, е да намеря съмишленици, които са за евроатлантическата насоченост на проекта, който правя.

Водя разговори както с представители на ГЕРБ, които напускат партията, така и с хора от целия политически спектър – в център/дясно“, каза Цветанов Цветанов в интервю за Bulgaria ON AIR. 

По думите му в последните месеци хората получават сериозно разочарование. „Много от тези хора, които са честни и с капацитет, представители на ГЕРБ в местната власт или в други области на страната, имат необходимите качества, но виждат, че всичко, което беше създадено през годините… 

За много кратък период ГЕРБ се превърна в най-мразената партия. Което е абсурдно и толкова голяма политическа грешка на тези, които днес управляват партията и тези, които управляват държавата“, допълни бившият втори в ГЕРБ без да си спомни и своя „принос“ в този антирейтинг. Според Цветанов тази грешка се дължи на загубата от реалността. „През всичките тези години, участвайки активно в стария политически проект, аз бях човекът, който първо носеше отговорност, имах постоянно комуникация и решавах проблеми, които те поставят както на местно, регионално, но така и на хората, които са присъствали както на приемни дни като депутат, така и на срещите, които съм правил в цялата страна“, подчерта той. Бившият вътрешен министър коментира, че структурирането на една партия е много къртовска работа. „Правителството изцяло се отклони от управленския си стил, който имахме в първия мандат и когато аз бях депутат в изпълнителната власт“, категоричен е Цветан Цветанов. „Процесът и спиралата, в която влезе ГЕРБ, тази промяна на поведението при тези обществени констатации и протестите отвън – партията ще загуби страшно много. Прогнозата, която аз мога да дам е, че те ще получат под 500 000 гласа. А колкото по-дълго управляват – те могат да паднат и доста под тези гласове“, каза още основателят на „Републиканци за България“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук