Начало НОВИНИ Честит първи учебен ден! Днес 59 000 първокласници прекрачват училищния праг

Честит първи учебен ден! Днес 59 000 първокласници прекрачват училищния праг

0

Според просветния министър Красимир Вълчев, всички 2400 учебни заведения в страната са готови за старта на учебната годинa

В цялата страна днес започва новата учебна година. Около 59 000 първокласници ще прекрачат училищния праг за първи път, миналата година първолаците бяха близо 60 000.
Заради кризата с коронавируса в по-големите училища ще има тържества единствено за учениците в първи, пети и осми клас, а останалите ще бъдат посрещнати с в класните стаи.
Мерене на телесна температура, премахване на кабинетната система на обучение, разделителни линии в коридорите, дистанция, дезинфекция, повече часове на открито, проветряване на помещенията, изолатори за учениците с вирусни симптоми, носене на маски във всички закрити помещения и пожелание в класната стая, влизане през различни входове, екшън планове на училищата за превключване към обучение в електронна среда, стъпаловидно започване на часовете, разминаване на междучасията – това са само някои от мерките, които ще са в сила в българските училища през тази година в условията на пандемия от Covid-19.
Според просветния министър Красимир Вълчев, всички 2400 учебни заведения в страната са готови за старта на учебната година.
Около 300 от общо 700 000 ученици в страната ще започнат новата учебна година от вкъщи. Те ще се обучават по разработената дистанционна електронна форма, а оставането им по домовете е продиктувано от опасения за здравословното им състояние.

Честит първи учебен ден и на добър час!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук