Начало НОВИНИ КФН предупреждава за сайт, измамил потребители със стотици хиляди евро

КФН предупреждава за сайт, измамил потребители със стотици хиляди евро

0

Комисията за финансов надзор предупреждава потребителите и потенциалните инвеститори в България и в чужбина за измами в особено големи финансови размери от интернет сайт „Brokerz.com“. 

От началото на годината в КФН са постъпили значителен брой жалби от български и чуждестранни граждани, които твърдят, че са изгубили пари от извършени измами от интернет платформата за онлайн търговия с финансови инструменти www.brokerz.com, както и свързаните с нея чуждестранни дружества: Group Polo Ltd. и Brokerz Ltd., регистрирано на Сейнт Винсент и Гренадини, и регистрираните в България дружества: „Кодексия“ ЕООД, „ЕР ЕС ДИ БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, „ГЛОБЪЛ МАРКЕТИНГ КОНСУЛТ“ ЕООД, „НОВА КОР“ ЕООД, „НОВАКОР“ ЕООД, и „ОЛМЕДИЯ“ ЕООД. 

Комисията за финансов надзор предупреждава потребителите и обществеността, че посочените дружества нямат издаден от КФН лиценз за предоставяне на инвестиционни услуги и извършване на инвестиционни дейности по смисъла на закона. Посочените фирми нямат право да извършват подобна дейност на територията на България, както и да получават по свои банкови сметки парични средства от инвеститори с цел инвестирането им във финансови инструменти.

Комисията информира своевременно и с висок приоритет компетентните органи в България от изпълнителната и съдебната власт. Поради големия брой жалби за измами за стотици хиляди евро, КФН комуникира с надзорните органи на останалите държави членки на Европейския съюз и трети страни с оглед на факта, че в някои от жалбите се посочват измами в различни държави. 

КФН е информирала ДАНС, за да започне проверки заради съмнение за изпиране на пари през част от дружествата, свързани с Brokerz.com. 

От проверка на посочения сайт става ясно, че той е собственост и се оперира от Brokerz Ltd., регистрирано на Сейнт Винсент и Гренадини. Комисията за финансов надзор е изпратила писмо до ръководителите на Financial Services Authority Saint Vincent and the Grenadines (SVGFSA) относно лиценза на дружествата “Brokerz” Ltd., “Novacore” EOOD, “Group Polo” Ltd. и www.brokerz.com. 

Предишна статияУченик от Русе е дал положителна проба за коронавирус
Следваща статияЕнергийното министерство проверява Топлофикация София заради изравнителните сметки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук