Начало БЪЛГАРИЯ Как НСО извлече майките на деца с увреждания от парламента (видео)

Как НСО извлече майките на деца с увреждания от парламента (видео)

0

Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ разпространи видеокадри от фоайето на Народното събрание, където около 18:10 ч. НСО извлече майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ и експерти от екипа на Мая Манолова.

Екипът на „Изправи се.БГ“ беше там с редовни пропуски за заседанието на Комисията по енергетика, на което се разглеждаха неясните изравнителни сметки за парно и топла вода, заявиха от гражданската платформа.

Държим да подчертаем, че по време на заснемането на видеата представителите на медиите бяха изведени от НСО навън, а вратата след тях беше заключена. Същите кадри бяха заснети от служители на НСО с телефони. Кадрите са от нашите собствени телефони, а едното от видеата вече е публично достъпно на Фейсбук страницата на майката на момчето с увреждания – Димитрина Русева, заснето с нейния телефон, докато останалите хора във фоайето бяха обект на произвол и физическо насилие от страна на служителите на НСО, отбелязват от „Изправи се.БГ“.

„За употребената сила ще потърсим правата си по закон. От екипа на „Изправи се.БГ“ потърпевшите са експерти, в това число и Мая Манолова, която добре се вижда на видеото“ – заявиха още от гражданската платформа. 

Същевременно в 19:54 ч. Националната служба за охрана излезе с прессъобщение, което гласи:

„На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект – сграда на Народното събрание.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове.

НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави остро на всякакви опити в тази посока.“

Предишна статияКогато властта е притисната от протести, харчи неразумно. Това е проблемът с новите 5 милиарда дълг
Следваща статияПромените в София са видими и са към по-добро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук