Начало НОВИНИ Д-р Александър Симидчиев: Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата

Д-р Александър Симидчиев: Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата

0

Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата, но не и инкубатор. Там няма да имаме тежко боледуващи сред учениците. Децата са в групата с нисък риск и при тях заболяването протича леко. Тежко може да боледуват само преподавателите. Броят на положителните ще се покачва, защото има много контактни лица. Хоспитализацията или смъртността обаче няма да се повиши. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев. Той коментира и факта, че децата биха могли да заразят своите по-възрастни близки и трябва да използват предпазни средства.
„Има няколко установени факта за маските. Те намаляват честотата на предаване на респираторните инфекции, а не само на коронавируса. Втори факт е, че те нямат доказани странични ефекти. Вреда от маските няма. Всеки който твърди обратното, нека предостави доказателства”, каза специалистът.

Пулмологът обясни, че поради средата, в която се намират децата тяхната възприемчивост е голяма. Именно поради този факт броят на заразени няма да бъде малък. Според него това няма да доведе до утежняване на обстановката в страната.

Предишна статияБорисов ще присъства на Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН
Следваща статияНиколай Хаджигенов: „Ако трябва да съм брутално откровен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук