Начало БЪЛГАРИЯ Александър Сиди, ВМРО: Да питаме хората с референдум искат ли президентска република.

Александър Сиди, ВМРО: Да питаме хората с референдум искат ли президентска република.

0

„В конституцията никъде не се забранява да се питат свободно хората с референдуми. Няма нищо лошо, например, да питаме хората искат ли президентска република. Те трябва да кажат каква форма на управление да бъде наложена в страната“.

Това каза пред БТВ депутатът от Обединените патриоти Александър Сиди.

„Няма как чрез референдум да се промени конституцията. Това се случва през парламента или чрез Велико народно събрание. Аз съм изненадан, че имаше добри предложения на протестите. Сега започваме да ги предлагаме, но същите тези хора вече ни питат „защо го правите“. Приемането на еднополовите бракове не са от компетенцията на ВНС. Този въпрос може да бъде решен и в този парламент. Ако се стигне до него след референдум, се надявам да има сериозен депутат“, каза още Сиди.

„Гоце Делчев сам се е защитил и е казал, че е българин. Ние няма какво да го защитаваме. Надявам се това да е последната опора и стъпало на македонизма. Аз съм от Стара Загора и съм тракиец. Гоце Делчев е македонец, но безспорно и двамата сме българи. Ако Северна Македония продължи да налага македонизма, няма как да продължим да я насърчаваме за членство в ЕС. Надявам се Северна Македония да признае, че преди 1945 г. сме имали обща история“, каза още депутатът.

Предишна статияПулев: На 97% мачът срещу Джошуа е сигурен
Следваща статияРусия отново показва на какво е способна с 80 000 военни в учение „Кавказ-2020“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук