Начало НОВИНИ Русия отново показва на какво е способна с 80 000 военни в...

Русия отново показва на какво е способна с 80 000 военни в учение „Кавказ-2020“

0

Стратегическото учение „Кавказ-2020“, в което ще участват над 80 000 души, започна днес на военните полигони в Южна Русия.

Това съобщиха пред журналисти от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС, цитирани от БТА.

„Във въоръжените сили на Русия започна стратегическото командно-щабно учение „Кавказ-2020“, заяви ведомството. То уточни, че основните действия на войските в рамките на маневрите ще са на вътрешните полигони на Южния военен окръг на Русия Прудбой, Ашулук и Капустин Яр, както и на наземните авиационни полигони Арзгирски и Копанской.

Руското министерство на отбраната добави, че общо в „Кавказ-2020“ ще участват около 80 000 души, в това число съединения и части от бойното, тиловото и техническото обезпечение, съединения на противовъздушната отбрана и военноморските сили, а също и на Росгвардия и министерството на извънредните ситуации. „Същевременно максималният брой на ангажирания личен състав на воинските части, попадащ под действието на Виенския документ от 2011 г., на учението, провеждано под единно оперативно командване, ще бъде до 12 900 души“, подчерта военното ведомство.

В маневрите ще участват военнослужещи не само от Русия, но и от Армения, Беларус, Китай, Мианма и Пакистан. Броят на чуждестранния контингент не надвишава 1000 души. Като наблюдатели ще присъстват представители на Азербайджан, Индонезия, Иран, Казахстан, Таджикистан и Шри Ланка.

В първия етап от учението органите за военно управление ще планират действия в отговор на условна политическа обстановка и ще отработват взаимодействието със страните участнички. В рамките на втория етап ще бъдат решавани задачи по управление на войските при воденето на съвместни бойни действия.

На ученията се планира да бъде отработено разполагането на войскова групировка на коалиция от държави за гарантиране на военната сигурност в Югозападна Русия. Учението „Кавказ-2020“ ще приключи на 26 септември, а негов ръководител ще бъде началникът на руския генерален щаб ген. Валерий Герасимов, който е и първи заместник-министър на отбраната на Русия.

Предишна статияАлександър Сиди, ВМРО: Да питаме хората с референдум искат ли президентска република.
Следваща статияТЕЦ „Бобов дол“: Обмисляме съдебен иск срещу италианската телевизия „TG-2“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук