Начало НОВИНИ Сензационни новини около опита за убийство на Доналд Тръмп

Сензационни новини около опита за убийство на Доналд Тръмп

0

Пликът, адресиран до Белия дом и Тръмп, в който се намирала смъртоносната отрова рицин, е бил прихванат от американските власти в събота. Писмото изглежда е изпратено от Канада, пише bg-voice.com.

Служителите казаха, че за изпращането му е заподозряна жена, но не предоставиха повече подробности за инцидента. Тя е арестувана. Пликът е бил спрян в последния правителствен пощенски център, преди да пристигне в Белия дом. „ФБР и нашите тайни служби, и партньорите ни от Службата за пощенска инспекция разследват подозрително писмо, получено в сграда за правителствена поща“, се казва в изявление на ФБР. „Понастоящем няма известна заплаха за обществената безопасност.“ Подобни пликове са били изпратени до правоприлагащите органи в Тексас, включително до един затвор и до един шерифски офис.

Съвместната работна група за тероризма във Вашингтон поема разследването с помощта на нюйоркската полиция и Кралската канадска конна полиция. Не са открити връзки между отровното писмо и международни терористични организации, казаха разследващите. Те отказаха да уточнят какви доказателства имат, които ги насочват към заподозряната жена. Рицинът е мощен токсин, произведен в семената на растението рициново масло. Семената са толкова мощни, че доза пречистен рицинов прах с размерите на няколко зърна трапезна сол може да убие човек в рамките на три до пет дни.

Предишна статияТодор Кантарджиев: Как да различаваме COVID-19 от грипа
Следваща статияOщe 28 души и общинският лидер на ГЕRБ в Баните напускат партията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук