Начало НОВИНИ Започва серия от протести под надслов „Правосъдие без каскет“

Започва серия от протести под надслов „Правосъдие без каскет“

0

За 18:30 часа в сряда Инициативата „Правосъдие за всеки“ е организирала първия протест под наслова „Правосъдие без каскет“. Демонстрацията е фокусирана върху искането за оставките на главния прокурор Иван Гешев и на Висшия съдебен съвет, както и за начало на истинска съдебна реформа.

„В Европа вече прогледнаха за тежките дефицити на право, свобода и справедливост в България, макар и доскоро да затваряха очите си за тези факти. Сега е моментът да свършим нашата работа. За десет месеца като главен прокурор Иван Гешев показа пълната си непригодност за поста, който заема, погази грубо Конституцията, демонстрира репресивния си стил и се опита да измести съда при обявяването на присъдите, раздавайки медийно правосъдие и държейки хора в ареста с месеци без обвинителен акт. Висшият съдебен съвет пък се превърна в придатък на прокурорската воля и продължение на прокурорското сборище от резиденция „Бояна“, коментират организаторите на протеста.

Те допълват, че ДПС продължава да кадрува в съдебната система, а „политиците в парламента отказват дори да обсъждат ограничаването на абсолютната и безконтролна власт на инструмента, който не подлежи на никакъв контрол“.

Предишна статияВероятният наследник на Меркел плаши Русия
Следваща статияТаванът на подлез във Варна се срути ремонтиран преди 5 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук