Начало НОВИНИ Румен Петков: Разговорът на президента с Борисов ще легитимира корупцията

Румен Петков: Разговорът на президента с Борисов ще легитимира корупцията

0

Снощи митингът беше огромен, независимо от опитите да бъде дискредитиран, хората казват: „Така не може“, коментира в предаването „Тази сутрин“ Румен Петков.

Според него на протеста има провокации и от тях печели само Бойко Борисов.

Ерозията в митинга може да дойде по няколко начина, отбеляза Румен Петков. Според него единият от тях е чрез пращане на провокатори, вторият начин е разделянето на хората на митинга, а третият – опитът да бъде яхнат протеста политически.

Така Румен Петков отговори на въпроса на Антон Хекимян как ще коментира изявлението на Красимир Каракачанов, че може да стане гарант за евентуални разговори между президент и премиер, и да се стигне до съставяне на експертен кабинет.

Срокът на разговорите между президента и премиера отмина. Ние от АБВ винаги сме настоявали за институционален диалог, но от момента, в който Борисов грабна лауреатското звание на носител на шкафче №1, ако президентът Радев осъществи какъвто и да е разговор с него, той легитимира най-уродливото явление в Европа и света – корупцията, в грозни размери. Защото шкафчето е факт и който тръгне да говори със Борисов, в това число нашите партньори от Европа, казват, че за тях няма значение, че този човек е заграбил много пари, част от които стоят в нощното шкафче, те ще си говорят с него. По наше мнение, на АБВ, диалог с ГЕРБ да, с Борисов – не, Борисов няма място в такъв диалог, Радев е съвършено прав, че първо трябва да се изчисти въпроса със записите и шкафчето, а после да има диалог, допълни Петков.

Относно мнението на президента Георги Първанов, че президент и премиер трябва да намерят начин да коментират поне един важен въпрос, това е мнение на президент, който в рамките на 10-те години, когато беше държавен глава, силен държавен глава, създаде такава атмосфера, която не доведе до нито един служебен кабинет. Сега атмосферата е отровена и основният носител на натягането и отравянето на атмосферата е Борисов. Диалогът, контактът с Борисов е токсичен, първо, второ, диалогът с Борисов прави съучастник в грабежа, легимитира човека с шкафчето с един милион евро и няколко кюлчета злато. Една от причините АБВ да иска оставката на главния прокурор е, че той така и не възложи на Института по криминалистика и криминология да се направи оценка на снимките от шкафчето, каза още Петков.

Как ще коментирам другото мнение на Първанов, че не е запомнил нито едно политическо изявление на Румен Радев? Аз не съм се вглеждал във всички изявления на президента Радев, аз съм критикувал и премиера, и президента. Това е мнение на президента Първанов, пак казвам, с два мандата зад гърба си и атмосфера с нито един служебен кабинет. Сега усилията трябва да бъдат насочени към отстраняването на това правителство, защо то е вредно на България, завърши Румен Петков.

Предишна статияПочина бизнесменът Христо Сираков
Следваща статияСт. комисар Георги Хаджиев за сблъсъка снощи: Целеше се единствено ескалация на напрежението

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук