Начало НОВИНИ Таванът на подлез във Варна се срути ремонтиран преди 5 години.

Таванът на подлез във Варна се срути ремонтиран преди 5 години.

0

Част от окачения таван на един от най-оживените подлези във Варна се срути тази сутрин. За това съобщи „Радио Варна“. Според очевидци инцидентът е станал в момент, в който през подлеза, както всяка сутрин по това време, са преминавали групи ученици от намиращите се наблизо Математическа гимназия и училище „Захари Стоянов“. Подлезът се ползва и от посетителите на една от най-посещаваните атракции във Варна – Делфинариума.

Днес пред „Радио Варна“ (БНР) зам.-кметът на Варна Христо Иванов, в чийто ресор са строителните и инфраструктурните проекти на местната администрация, не можа да си спомни кога точно е правен ремонтът на подлеза, въпреки че това се случи, след като той встъпи в длъжност през 2013 г.


Срути се таванът на подлез във Варна, основно ремонтиран преди 5 години.

© Румен Сарандев/Радио Варна


Проверка на „Дневник“ показа, че подлезът е ремонтиран през 2015 г. от дружеството „Хидрострой“, което от години изпълнява почти всички строителни и ремонтни работи във Варна, свързани с градската инфраструктура.

Окаченият таван на подлеза е поставен през 2015 г. в рамките на проект за ремонт на бул. „Княз Борис I“ и ул. „Александър Стамболийски“ във Варна на обща стойност 10 млн. лв. Финансирането беше осигурено по оперативна програма „Регионално развитие 2014-2020 г.“.
Самото изготвяне на проекта струваше на община Варна 175 хил. лв. Той включваше основен ремонт на бул. „Княз Борис I“ в участъка от бул. „Цар Освободител“ до кв. „Почивка“, както и обновяване на всички прилежащи осем подлеза.


Срути се таванът на подлез във Варна, основно ремонтиран преди 5 години.

© Румен Сарандев/Радио Варна


Според информацята, разпространена в началото на ремонтните работи на осемте подлеза, те са били предварително подготвени за ремонта с поставяне на хидроизолация още преди асфалтирането и рехабилитацията на булеварда, под който минават. Подменена е била ел. инсталацията, поставени са били нови осветителни тела, извършен е бил ремонт на таваните им.

В момента подлезът, чийто таван падна днес, е затворен до приключване на огледа и предприемането на мерки за обезопасяването му. Двата най-близки подлеза, които могат да бъдат ползвани като алтернатива, са на по около 500 м от авариралия.

Предишна статияЗапочва серия от протести под надслов „Правосъдие без каскет“
Следваща статияКорабните застрахователи спират да работят с „Турски поток“ и „Северен поток 2“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук