Начало ТЕХНОЛГИЯ Google Maps ще показва колко са болните от Covid-19

Google Maps ще показва колко са болните от Covid-19

0

Google обяви нова функция за популярните си Карти. Двете мобилни версии на приложението за iOS и Android ще показват колко са заразените от Covid-19 във всяка държава, регион, област и дори град, съобщи компанията в блога си.

Функцията ще се активира постепенно за всички потребители. Тя ще показва данни за всички 220 държави по света, в които Google Maps работят.

Потребителите ще могат да включват допълнителен слой с информация за Covid-19. Чрез него ще виждат колко са заразените от коронавируса на всеки 100 000 души в дадения район.

Ще има и индикатор, който показва дали тенденцията е за увеличаване или намаляване на заразените. Също така районът ще е оцветен в различен цвят, който да подсказва дали броят заразени е голям за неговата плътност на населението.

Колко подробни ще са данните ще зависи от възможността на Google да се сдобива с тях. Компанията ще взима информация от институции, медии и организации – същите, от които показва данни за Covid-19 в търсачката си и в момента.

Където е възможно, данните ще са прецизирани дори до град или квартал. На повечето места обаче се очаква данните да са за по-голяма област или район. Разпространението на функцията започва още тази седмица, като за сега Google не споменава дали планира да я направи достъпна и през компютър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук