Начало НОВИНИ „Вашингтон пост“ гръмна с новина за Путин и изборите в САЩ

„Вашингтон пост“ гръмна с новина за Путин и изборите в САЩ

0

„Руският президент Владимир Путин и най-близките му помощници „вероятно ръководят“ операция на Русия за намеса в президентските избори в САЩ през 2020 г. Целта е да се очерни кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън.

Подобно заключение се съдържа в строго секретен доклад на ЦРУ, според двама източници, които са се запознали с нея „, пише в. „Вашингтон пост“. „На 31 август ЦРУ публикува оценка на усилията на Русия да се намеси в изборите през ноември за Белия дом. Това е станало във вътрешен, строго класифициран доклад, наречен CIA Worldwide Intelligence Review“, казват източниците на „Вашингтон пост“. Оценката включва подробности за анализа на ЦРУ за дейността на украинския депутат Андрей Деркач за разпространение на клеветническа информация за Байдън в САЩ чрез лобисти, Конгрес, медии и контакти с лица, близки до президента „, пише вестникът. „Службата на директора на националното разузнаване и Министерството на финансите на САЩ наричат ​​Деркач руски агент. Освен това ЦРУ, НСА и ФБР вярват, че Путин може лично да ръководи кампанията по очернянето на Байдън.

Деркач отрече да е работил от името на Москва“, пише вестникът. „Оценката на ЦРУ описва усилията на Деркач и посочва, че неговата дейност включва работа чрез лобисти, членове на Конгреса и американски медии за разпространение и засилване на неговата информация срещу Байдън. Въпреки че оценката се отнася до взаимодействията на Деркач с „известен“ човек, свързан с кампанията на Тръмп, анализът не позволява да бъде идентифициран. Името на Рудолф Джулиани, който публично си сътрудничи с Деркач в продължение на няколко месеца, не фигурира в доклада на секретните американски служби „, се посочва в статията. „Вашингтон пост“ припомня, че на 10 септември министерството на финансите на САЩ наложи санкции на Деркач, заявявайки, че „той е активен руски агент от повече от десет години, поддържайки тесни връзки с руските разузнавателни служби“.

Предишна статияЦветан Цветанов: Аз бях буфер и отнасях всичко, заради един човек, който решаваше еднолично всичко
Следваща статияКарнавала в Рио де Жанйео бе отменен заради пандемията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук