Начало НОВИНИ Народното събрание гледа промени в Закона за здравето

Народното събрание гледа промени в Закона за здравето

0

Парламентът ще обсъди окончателно възможността националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 40 на сто от собствените си приходи за допълнително материално стимулиране на работещите. Националните центрове по проблемите на общественото здраве да могат да разпределят до 60 на сто от собствените си приходи  от държавни такси, научноизследователска и експертна дейност и такси за следдипломно обучение за придобиване на дълготрайни материални активи и до 40 на сто за допълнително материално стимулиране на служителите. Това предвиждат окончателните промени в Закона за съсловните организации на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, с които се променя закона за здравето.

Депутатите ще обсъдят на второ четене и измененията в закона за лечебните заведения, които предвиждат изпълнителните директори на университетските болници да могат да преподават в съответните медицински университети.

В редовния парламентарен контрол на въпроси на депутати ще отговарят вицепремиерът Екатерина Захариева и още четирима министри.

Предишна статияЦветан Цветанов: ДПС бяха обслужвани от всички горски в страната
Следваща статияРадан Кънев: Протестите у нас се чуват силно и в ЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук