Начало НОВИНИ Дамбовеца: Действията на полицията са под диктовка

Дамбовеца: Действията на полицията са под диктовка

0
Бизнесменът твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции как да действат по време на протестите

„Провокиран съм да участвам в това предаване, за да покажем как функционира правовата държава у нас.“ Това заяви Пламен Стоянов – Дамбовеца в ефира на „ЕвроДикоФ“ и допълни:

„Какво е усещането му за върховенство на правото? Предвид изказванията на Европейската комисия, на Венецианската комисия и тн.“

Беше показана снимка, на която се вижда как полицай блъска бизнесмена. На въпрос какво е казал на служителя на реда, Дамбовеца отговори:

„На конкретния полиацай нищо. На едно от обвиненията по отношение на трите престъпления, които съм извършил според прокуратурата. Едно от обвиненията е, че съм го заплашил с думите: „Ще ви … майката. Идея си нямате кой съм. Аз ще ви убия и унищожа!“ По думите на прокуратурата, аз отправям тези заплахи.“

Дамбовеца показа видео, в което показва и обяснява какво точно се е случило докато той и синът му са били душени от полицаи.

„Три пъти обяснявам на полицаите, че ще има дела за това, което правят. През това време Димитър е с обездвижени две ръце отзад. И през гушата дърпа колкото може. Има десет минути борба. Имате подготвен микробус, имате инструкции да го вкарате в Първо районно. Това е опит за убийство. Ние сме душени няколко минути поред.“, сподели предприемачът.

Дамбовеца твърди, че Бойко Борисов е давал инструкции на полицаите как да действат.

„Това става под диктовка. И ще го докажа когато започне делото.“, завърши Дамбовеца.

Blitz

Предишна статияПламен Димитров: Всички пенсии с 10% нагоре – това е ефектът от минимална промяна на коефициента за стаж
Следваща статия6 американски F-16 заедно с българските изтребители МиГ-29 от днес охраняват небето ни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук