Начало РЕГИОНИ Разширяват синята зона в Дупница със 75 паркоместа

Разширяват синята зона в Дупница със 75 паркоместа

0

„Синята зона” в Дупница се разширява. Решението бе взето на заседание на ОбС вчера с 20 гласа „за”, 6 „против” и 3-ма „въздържал се”.

Обхватът на „синята зона” в Дупница се разширява от Младежкия дом до бившата детска градина №2, около магазин “Брезите” и ул. “Княз Борис І”, до кръстовището на ул. “Трети гвардейски полк”.

След въвеждането на нови улици в „синята зона” паркоместата ще се увеличат със 75, което трябва да увеличи приходите за “Паркинги и гаражи” с 36 000 лв. годишно.

Общинската съветничка д-р Лорета Николова изрази отрицателното си становище, като заяви: „Въвеждането на „синя зона” по назованите улици ще обърка още повече паркирането в центъра на града. Ще се започне паркиране по малките улички около зоната. Около спортната зала паркират хора, които работят наблизо – в банки, офиси, общински служители, въпреки че общината разполага с безплатен паркинг, което трябва да се преосмисли в бъдеще. На тези граждани ще се наложи да идват пеша на работа или да паркират автомобилите си още по-далеч от работните си места. Едва ли те могат да си позволят да платят 800 лв. годишно за паркинг”, заяви д-р Л. Николова.

Изказването й беше подкрепено от Г. Георгиев, общински съветник от СДС.

Общинският съветник от “Народен съюз” Иван Раков, който живее в центъра на Дупница, бе на обратната позиция: “Аз и съкварталците ми не можем да излезем от домовете си с колите, защото на пътя са паркирали автомобили. Не можем да заведем децата си на училище или да отидем на работа с автомобилите си, защото хора от селата паркират на улицата и автомобилите ни стоят с часове пред домовете ни. Трябва да се сложи ред в паркирането, като се обособи „синя зона”, заключи Ив. Раков.

В крайна сметка докладната записка бе приета, като

20 общински съветници дадоха положителен вот за „синята зона”, 6 гласуваха „против” и 3-ма се въздържаха.

Предишна статияРумен Радев: Премиерът превръща 7 милиона българи в заложници на своята параноя
Следваща статияЦветанов официално учредява партия „Републиканци за България“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук