Начало НОВИНИ 6 американски F-16 заедно с българските изтребители МиГ-29 от днес охраняват небето...

6 американски F-16 заедно с българските изтребители МиГ-29 от днес охраняват небето ни

0

Охраната на въздушното пространство на Република България ще бъде усилена с американски изтребители F-16 от 26 септември 2020 г., до 30 октомври 2020 г.

Съгласно решение на Министерския съвет шестте изтребителя F-16, които ще изпълняват съвместната мисия заедно с българските изтребители МиГ-29, се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево на 18 септември 2020 г.

Те взеха участие в международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“, която вече приключи, съобщиха от Министерството на отбраната.

За първи път българските Военновъздушни сили успешно участваха в такава съвместна мисия със своите американски колеги през есента на 2016 г. Участието в такива съвместни мисии повишава способностите на ВВС за гарантиране на ненарушимостта на охраняваното въздушно пространство на Алианса.

Съвместната охрана на въздушното пространство на страната ни ще се извършва в рамките на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана.

Усилването на мисията по охрана на въздушното пространство на страните-членки от източния фланг ще се извършва със съюзнически сили на ротационен принцип.

Предишна статияДамбовеца: Действията на полицията са под диктовка
Следваща статияКритично ниски нива на реките в цялата страна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук