Начало НОВИНИ Бабикян: Усещането, че светът започва и свършва с ГЕРБ, е политически дебилно....

Бабикян: Усещането, че светът започва и свършва с ГЕРБ, е политически дебилно. Ще протестираме, докато не върнем свободата си

0
София (25 юли 2020) Протестиращи искат оставката на правителството и на главния прокурор за 17-ти пореден ден с демонстрация в центъра на столицата. Събралите се граждани спряха движението по бул. "Цар Освободител" при сградата на Народно събрание-2. Недоволните от управлението хвърлят домати и тоалетна хартия. Пресфото-БТА снимка: Минко Чернев (EД)

Управляващите са ангажирани през последните 80 дни да броят колко са протестиращите. Те знаят, че гражданите пътуват по море, излизат в отпуски. Премина август и бързо на 2 септември им доказахме, че над 100 000 души се събират на центъра в София. Тяхното скромно преброяване не променя исканията на гражданите. Ако това е надеждата им, много бъркат.

Това каза по БНР Арман Бабикян от „Отровното трио“.

Той бе помолен да коментира думите на Даниела Дариткова, че една оставка не променя нищо:  „Г-жа Дариткова  поставя себе си и Борисов в позиция на хора, които знаят, че не са желани от българските граждани, но те са решили ,че имат някаква специфична отговорност. Сакаш в страната експертите са изчезнали-има само Борисов,  Дариткова и  Караянчева. Усещането, че светът започва и свършва с тях, е политически дебилно. Изпълнителната власт е реактивната власт. Няколко месеца парламентът не заседаваше. Коя част пропадна в този период. Държавата не е спряла да функционира. В други страни този въпрос не се смята за проблем, освен в ГЕРБ. Нищо няма да спре, ако върхушката си тръгне.

Не съм се уморил и няма да се уморя да протестирам.  Има много талантливи и образовани българи, които знаят как трябва грамотно и почтено да се управлява страната.  Протестът е на гражданите, които смятат, че тази мафиотизирана върхушка трябва да си тръгне. Призовавам хората да се политизират. Този протест е политически, не партиен. Оттеглянето от желанието за по-добър живот ни направи интелектуални емигранти в собствената си родина. Сега е време за действие и това е занимание с политика.  Вината е наша, защото ние стояхме отстрани и цъкахме с език. Ние не искаме да водим диалог с управляващите. Ако в дома на Дориткова нахлуе крадец, дълбоко се съмнявам, ме тя ще приседне в хола и ще влезе в разговор с него. Ние сме най-корупмираната страна, най-бедната нация и най-болната.

Протестът продължава всеки ден и в Лондон, Брюксел, и много градове в Европа и България. Протестът няма да спре. Днес всички са на концерт на Орлов мост. Протестът ще продължи и утре на същото място. Очаквайте и следващото Велико народно въстание.  Човек желае да върне правосъдието на мястото му, да върне свободата си. Ние не живеем във феодална България с един монарх, който се разхожда в джипка.

Предишна статияРевизоро Емил Димитров: Водната криза не е свършвала от 3 години
Следваща статияСергей Станишев: Опозицията загуби! Следващият Национален съвет няма да прави проблеми на Нинова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук