Начало НОВИНИ ЕС със санкции на 40 лица от Беларус, Лукашенко не е в...

ЕС със санкции на 40 лица от Беларус, Лукашенко не е в списъка

0

Лидерите на страните членки на ЕС постигнаха съгласие за налагане на санкции на 40 лица от Беларус заради фалшифицирането на изборите и насилието срещу участниците в мирните протести срещу Александър Лукашенко. 

Новината потвърди председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, информира БТА. 

Днес ЕС ще изготви черен списък с имената на тези хора. Сред тях не е беларуският президент Александър Лукашенко, поясни Шарл Мишел. Това обаче може да се промени, предупреди той и обясни, че целта е да се даде шанс на политическия диалог. 

До споразумението за налагане на санкции се стигна, след като Кипър оттегли ветото си по въпроса. Кипър искаше първо да бъдат наложени санкции на Турция заради сондажните й дейности в Източното Средиземноморие. 

Европейският съвет се съгласи да отправи и твърдо послание, съчетано със заплахи за санкции към Анкара, ако тя не престане с незаконните си сондажи в териториалните води на Кипър. През декември ЕС отново ще се върне върху въпроса за Турция, поясни Шарл Мишел. 

Предишна статияДоц. Ангел Кунчев: Има ръст в сравнение с предходните две седмици новите случаи на коронавирус в страната са 263
Следваща статияЗапочва затопляне, слънчево време днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук