Начало НОВИНИ Лечение с моноклонални антитела е дадено на Доналд Тръмп

Лечение с моноклонални антитела е дадено на Доналд Тръмп

0

Моноклоналните антитела на американската компания „Регенерон“ са използвани за лечението на Доналд Тръмп срещу коронавируса. Мококлоналните антитела са антитела, направени от естествените антитела на пациенти, възстановени от коронавирус. Тези лекарства са обещание срещу коронавируса, но все още са в експериментална фаза. Въпреки това на американския президент беше дадена максималната доза.

Пърновоначално моноклоналните антитела са били предназначени за пациенти със слаба имунна система, които не са в състояние да активират собствените си антитела срещу коронавируса. Този метод преди това е бил прилаган на 275 пациенти. Доказано е, че значително намалява количеството на вируса, поне в максималната доза от 8 грама.

Изборът на най-добрите антитела в плазмата на излекувани пациенти не е лесен: някои са много по-мощни от други, блокирайки коронавируса, който се опитва да проникне в клетките, за да се репликира. Те действат, като се свързват с микроорганизма, като му пречат да влезе в нашите клетки и позволяват на други участници в имунната система да го елиминират. Изправени пред нов вирус обаче, антителата се нуждаят от време (7-10 дни), за да се образуват, организират и предприемат действия. По време на коронавируса за някои пациенти е много по-трудно от други да ги произведат и това е една от причините, поради които симптомите понякога са много тежки. След като в лабораторията е направен изборът на най-обещаващите природни антитела, започва производството на изкуствени копия. 

Производството на тези лекарства е бавен процес. Причината, поради която това лечение няма да бъде масово е цената. Една доза трябва да струва няколко хиляди евро.

На Тръмп се дава и ремдезивир – антивирусен препарат, произведен от американския Gilead, който показва някои признаци на ефикасност срещу COVID-19. През юли САЩ бяха закупили всички запаси, произведени между тях и края на септември, оставяйки само минимумa за останалия свят. Няма новини, че президентът получава хлорохин. Другите лекарства, изброени в документа на лекаря на Белия дом, са или на борсата, или се считат за неефективни.

Предишна статияВ Индия смъртните случаи, свързани с коронавируса, са над 100 000
Следваща статияРадев ще вземе участие в празника на Благоевград на 5 октомври

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук