Начало НОВИНИ Рамона Стругариу: Българите се нуждаят от подкрепата на Съюза, точно както Румъния...

Рамона Стругариу: Българите се нуждаят от подкрепата на Съюза, точно както Румъния през 2017г.

0
Европейският парламент обсъжда тази вечер продължаващите антикорупционни протести

Говорих в пленарната зала на Европейския парламент като докладчик на групата за резолюцията относно върховенството на закона и правата на човека в България.

Неприемливо е да продължаваме да се преструваме, че дори през дванадесетия час не виждаме какво всъщност се случва в България, просто да игнорираме посланието на улицата и желанието на българските граждани да се борят за по-добро бъдеще, бъдеще, което вече не е доминирано от мафия и корупция. Неприемливо е, че през 2020 г., годината, в която говорим повече от всякога за прозрачност и почтеност, някои политически групи в Европейския парламент ще издържат режими, водени от политици, обвинени в корупция, пране на пари и измами с европейски фондове – мрежа, която завладя държавата и която го третира като свое добро, потъпкващо върховенството на закона, демокрацията и ценностите на Европейския съюз.

Сега трябва да се чуе гласът на Европейския съюз, извън политическите интереси и личните проблеми. Българските граждани се нуждаят от подкрепата на Съюза, точно както Румъния се нуждаеше от тази подкрепа по време на протестите през 2017 г. Готови ли сме да се заемем с това?

Предишна статияЗапочва да прониква по-хладен въздух, с лек вятър от северозапад
Следваща статияТръмп планира да вземе участие в следващия дебат с Байдън

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук