Начало НОВИНИ Автоинструктори излизат на национален протест

Автоинструктори излизат на национален протест

0

Днес от 13:00 часа на площад Батенберг в гр. София ще се проведе Национален протест на автоинструкторите срещу предлагани промени в наредбите, рекламентиращи дейността на центровете за обучение на шофьори.

Участие в протеста ще вземат представители на най-големите браншови организации в страната – Национален авто инструкторски съюз, Съюз на центровете по авто мото подготовка, Български авто инструкторски съюз, Асоциация за обучение в транспорта, както и на Съюза на българските автомобилисти – СБА. Това е вторият протест на автоинструкторите срещу предлаганите промени, след като през януари тази година над 400 учебни автомобила блокирала жълтите павета, съобщиха организаторите.

Предложените промени се отнасят до провеждането на шофьорските курсове. Част от тях е инструкторите да плащат допълнителна застраховка на автомобилите, както и те да са собственост на фирмата. Идеята на предложенията е да се повиши качеството на обучението и така да се намалят инцидентите и жертвите по пътищата. От бранша се опасяват от това, че тези промени ще доведат до корупционни практики и много от автошколите няма да могат да отговорят на изискванията. /БГНЕС

Предишна статияДоц. Наталия Киселова: Има напрежение във всеки етап на изборния процес
Следваща статияВремето застудява, по високите върхове ще превали сняг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук