Начало НОВИНИ Българи успешно прекосиха Атлантическия океан със самоделна лодка (видео)

Българи успешно прекосиха Атлантическия океан със самоделна лодка (видео)

0

Историческо първо прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите извършиха сънародниците ни Максим Иванов и Стефан Иванов.

Днес океанската им гребна лодка NEVEREST пристигна благополучно в Барбадос (Карибски острови) в 12:00 часа местно време, след като премина 4,444 морски мили (8,230 километра) за 105 дни в океана.

Лодката направи една спирка за още 9 дни на остров Ланзероте, част от Канарските острови, за да могат гребците Максим Иванов и Стефан Иванов, да ремонтират авто-пилотната система и течовете в няколко складови помещения на плавателния съд, който са построили сами за целта на експедицията.

Когато отплават на 14 юни 2020г. от Портимао, Португалия, Макс е само на 16 години и 293 дни, което го прави „Най-младия океански гребец в света успешно прекосил океан“ според официалния регистър на океански гребни експедиции на Ocean Rowing Society

Това плаване е „Първата океанска гребна експедиция за България.“

Това е и „Първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка от изток на запад през сезона на ураганите, който е между юли и октомври.

Предишна статияБившият социален министър Лидия Шулева разкрива проблемите с доходите и пенсионната система
Следваща статияНа дневен ред в правната комисия на НС е президентското вето върху текстове от изборния кодекс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук