Начало БЪЛГАРИЯ Сачева: Помощта за 1 и 8 клас да стане 300 лв. и...

Сачева: Помощта за 1 и 8 клас да стане 300 лв. и да е за всички деца

0

Предлагаме да няма подоходен тест и за помощта за 1 и 8 клас, а помощта да стане 300 лева. а не 250, както е сега, За целта ще са необходими още 398 милиона. 

Това обяви социалният министър Деница Сачева по Нова тв. Добавките за всички деца от следващата година ще се получават от родителя заедно със заплатата му. След като парламентът одобри предложението на правителството да отпадне подоходния критерий за децата, процедурата ще бъде максимално улеснена, парите ще се дават чрез работодателите, обясни Сачева. 

Тя уточни, че сега има много родители, които предпочитат да се осигуряват на по-ниски суми от реално получаваните, за да взимат добавки. Не казвам, че като отпадне подоходният критерий, всички ще се осигуряват на реалните си доходи, но част от хората ще направят това, каза още министърът. 

Пенсионерите ще получават по 50 лева до март, а от юли ще има актуализиране на пенсиите – с 10 на сто за тези, които получават от 300 до 369 лева, а над тази сума с 5%. Такива са възможностите на бюджета, обясни Сачева. 

Не смятам, че социалната политика може да бъде използвана за купуване на гласове, заяви тя. 

Предишна статияЖенева гласува най-високата минимална заплата в света
Следваща статияОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: ЕП прие резолюцията за България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук