Начало НОВИНИ Китай се радва на своите „златни“ празници без COVID-19: ежедневните пътувания надхвърлят...

Китай се радва на своите „златни“ празници без COVID-19: ежедневните пътувания надхвърлят 62 милиона

0

Докато множество държави засилват ограниченията и предупреждават за втора вълна от инфекции, ситуацията в Китай, епицентърът на пандемията, остава под контрол. 

Азиатският гигант е критикуван за липсата на прозрачност и реакция в началото на здравната криза. Въпреки това той успя почти да унищожи болестта, която е оставила 4634 смъртни случая там през периода между януари и май тази година, докато в световен план броят на смъртните случаи вече надхвърля един милион. 

Този петък, 9 октомври, Китай достигна 54 дни без локални инфекции. 

В момента гражданите на Китай се радват на „златен празник“, свързан с Националния ден и фестивала в средата на есента, традиционно събитие, което символизира събирането на семейството. С това туризмът възстанови 70% от оборота си.

Министерството на транспорта посочи, че ежедневните пътувания на пътници с влак, магистрали, водни пътища и гражданска авиация достигат 62,12 милиона в целия Китай, според CGTN.

Пекин, от друга страна, обяви, че се е присъединил към развиващите се страни към международния механизъм за доставка на ваксини срещу коронавируса, инициатива на Световната здравна организация. 

Предишна статияС водосвет и питка посрещнаха новоизбрания кмет на село Овчарци – Радостина Сусанина
Следваща статияВиртуалната реалност ще може да се свърже с усещането за допир чрез „универсален закон“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук