Начало БЪЛГАРИЯ Акция „Скорост“ започва от днес. Нови камери ще засичат водачите – нарушители...

Акция „Скорост“ започва от днес. Нови камери ще засичат водачите – нарушители на пътя

0

От днес до 15 октомври Пътна полиция ще проведе акция „Скорост“ по всички пътища в страната, съобщиха от МВР на брифинг. 

Най-стриктно ще се следят участъците, в които според пътна полиция има най-много катастрофи. От Пътна полиция изясниха, че новите устройства са изключително прецизни и следят движението в 6 ленти и в двете посоки. Те установяват както превишената скорост, така и неплатена застраховка „Гражданска отговорност“. Камерите могат също така да засичат до 16 нарушителя едновременно и регистрират целия поток на движение.

Причината за засиления контрол за водачи, превишаващи скоростта, е именно голямата опасност, която това нарушение създава. Най-често тежките катастрофи са предизвикани именно от „летенето“ на пътя.

От Пътна полиция призоваха водачите да бъдат по-внимателни на пътя, тъй като навлизаме в есенно-зимния сезон, което предполага по-голяма влажност на пътната настилка, както и възможност за заледяване. Поради влошената пътна обстановка за последните два дни са настъпили 200 катастрофи, като 130 от тях са определени като тежки. В тях са починали петима, а над 37 са ранените.

Предишна статия612 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие
Следваща статияОт носенето на маски до проветряване на помещенията: съветите на науката за предотвратяване на коронавируса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук