Начало НОВИНИ Засилват проверките за носене на маска в градския транспорт в София

Засилват проверките за носене на маска в градския транспорт в София

0

Предвид нарастващия брой на заразени с COVID-19, в София започват засилени проверките за носене на маска в градския транспорт. Тази седмица полицаи и контрольори спираха произволно избрани автобуси и глобяваха всеки без предпазна маска.  

Масираните проверки ще започнат този понеделник. Те ще бъдат както в метрото, така и по автобусните и трамваините спирки, най-често на началните и крайните точки. Ще се проверява не само дали носим маска, а и дали е правилно поставена. Глобата, предвидена за нарушителите, стига до 300 лева.

По молба на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова интензитетът на тези проверки ще бъдe засилен максимално съобразно капацитета на проверяващите органи. Това каза директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, който заедно с шефа на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев присъстваха на проверки по третия лъч на метрото, предаде БГНЕС.

Заради пандемичната обстановка, използващите обществен транспорт са намалели и са едва 65% от пътуващите през миналата година.

Предишна статияАнгел Джамбазки: Резолюцията се използва предизборно
Следваща статияФранция регистрира близо 27000 нови коронавирусни инфекции за 24 часа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук