Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Калфин: Новите европейски средства няма да ги видим преди средата на...

Ивайло Калфин: Новите европейски средства няма да ги видим преди средата на 2021 година

0

„Тази резолюция, който и да управлява България, ще тежи на страната дълго време.“ Това каза бившият министър на външните работи и евродепутат, член на ПП АБВ Ивайло Калфин пред БНР.

„Аз мога да гарантирам, че ако се смени управлението, в първия ден ЕНП ще смени позицията си. Ще стане най-острото към България. Това съм го виждали очаквам пак да го видя. Така че отново казвам, че тази резолюция, който и да управлява България , ще тежи на страната дълго време. Не е виновен ЕП, че я е приел или тези, които са я предложили, че са я предложили. Проблемът е у нас, че даваме повод за такова нещо“, добави той.

„Втората тема е свързана с тези огромни средства – 750 милиарда, които ще вземе комисията като заем и ще даде на страните членки да не се връщат след това от съкращения в бюджета или допълнителни вноски от страните-членки, а да се дадат нови европейски източници на собствени ресурси, които да изплатят този доход. Третото и което беше и конкретният повод за прекратяване на преговорите за бюджета беше, че по 15 пера, които се обявяват за приоритетни политики от премиерите на страните-членки, всъщност парите се намаляват. Това се случва за пореден път“, каза той. Калфин добави, че новите европейски средства няма да ги видим преди средата на 2021 година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук