Начало НОВИНИ Засилени проверки за спазването на мерките в Благоевград

Засилени проверки за спазването на мерките в Благоевград

0

Масови проверки в заведенията в Благоевград започват от днес. Служители на общината ще следят стриктно спазват ли се противоепидемичните мерки. Заповедта е на кмета Румен Томов и идва на фона на нарастващия брой заразени с COVID-19 в Благоевград и в региона.

Проверките ще се извършват на базата на кметска заповед, която е изготвена въз основа на решение на кризисния щаб в община Благоевград и посочва в какъв режим ще работят заведенията.

„Нощните клубове и дискотеки ще работят с 50% от местата, заведенията – кафета и ресторанти, със 75% от регистрираните места“, съобщи по БНТ кметът на Благоевград Румен Томов.

По думите му проверките ще бъдат изненадващи – в различни сектори, в различни часове на деня. „Обръщам се към управителите на заведенията да изпълняват заповедите, които сме пуснали“, призова кметът.

Той уточни, че заразените в областния град са 20-25% от всички заразени в област Благоевград. След отмяната на извънредното положение развлекателният бизнес в града се прочу с коронапартитата, на които дегизирани като медици служители „дезинфекцираха“ присъстващите. През последния месец новозаразените бележат непрекъснат ръст, което принуди местния щаб да вземе допълнителни мерки. 

Областта е с едно от най-високите нива на заболеваемост от COVID-19. По данни на Единния информационен портал до момента заразените в региона са 2 343.

Предишна статияСофийска вода временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата
Следваща статияРусия: Двама сътрудници в посолството ни в Москва бяха обявени за персона нон грата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук