Начало НОВИНИ Проф. Асен Балтов: Във всички закрити помещения трябва да се носят маски

Проф. Асен Балтов: Във всички закрити помещения трябва да се носят маски

0
Увеличаването на случаите е заради неспазване на елементарните мерки. Не смятам, че това е толкова сложно и тежко. Всеки път го говорим, все едно не говорим на хората, а на въздуха.

Това заяви пред bTV директорът на УМБАЛСМ “Пирогов” проф. Асен Балтов.

Виждате, че в момента в който социалната дейност става на все по-закрито, има увеличение на случаите, посочи още Балтов.

“Дяволът чете евангелието така, както иска. Ако носим маски на закрито, това, което се случва в момента, щеше да е наполовина по-малко. Това е моя хипотеза. Законът трябва да се допълни. Бих го препоръчал на щаба”, посочи още Балтов. 

Отказа да отговори обаче защо дискотеките са отворени. Проф. Балтов определи двойният стандарт така: 

“Няма логика. Ще видим – нека видим как са случаите следващите 7 дни. През следващата седмица ще видим дали ще се увеличи. В момента сме в оранжевата зона. Ако хората се държат безотговорно, нищо чудно да влезем и в червената зона, Европа да ни посочи, което ще доведе до намаляване в притока на туристи, например. Ще се промени статусът на България”.

Обект на анализ е въпросът с възрастните хора в ситуацията на пандемия. Балтов посочи, че ако тенденцията продължи, ще бъдат предложени още мерки.

„В „Пирогов“ в момента имаме 44 пациенти. Има четирима интубирани“, обясни още Балтов. Той направи прогноза, че вероятно ще достигнем 30 хиляди заразени съвсем скоро. Към днешна дата общият брой на случаите е 24 402.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук