Начало БЪЛГАРИЯ Проф. Михаил Константинов: Безотговорни са изказванията на президента

Проф. Михаил Константинов: Безотговорни са изказванията на президента

0
Според председателя на Съвета на директорите на Информационно обслужване хартиеното гласуване запазва правата на българите

Данните сочат, че повече от 200 000 души у нас през целия си живот не са докосвали електронна машина. Поради тази причина, ако има само машинно гласуване, то това ще ограничи конституционните им права”, коментира пред bTV председателят на Съвета на директорите на Информационно обслужване професор Михаил Константинов.

Константинов беше категоричен, че хартиените бюлетини не означават по-голям шанс за манипулация. Той припомни, че до този момент в България са проведени над 30 избора за правителство с хартия.

“Доколкото ми е известно в съвсем малък брой секции е имало касиране на резултатите. От проведени избори в десетки хиляди секции, касиране е имало в 15-20. Това даже не се връзва в стотната на процента”, изтъкна още специалистът.

Математикът коментира и думите на президента Румен Радев, че запазването на възможността за гласуване и чрез хартия, показва желание за манипулация. По думите на председателя на Съвета на директорите на Информационно обслужване такива реплики са крайно нежелателни, защото те сриват доверието в изборния процес.

“Това са безотговорни изказвания. Да припомня ли, че изборът на този човек стана с хартия?”, попита още експертът.

Предишна статияКАТ с мащабна акция на пътя. Проверява ТИР-ове и автобуси
Следваща статияПроф. Асен Балтов: Във всички закрити помещения трябва да се носят маски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук