Начало НОВИНИ Тръмп поднови предизборната си кампания

Тръмп поднови предизборната си кампания

0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови предизборната си кампания по-малко от две седмици след като бе съобщено, че е заразен с COVID-19. Хиляди поддръжници на държавния глава се събраха в Санфорд, щата Флорида, където той направи първата от шест планирани спирки.

„Вече минах през това и ми казват, че имам имунитет. Чувствам се толкова силен, че ще сляза сред публиката и ще целуна всички ви. Ще целуна всички хора и красивите жени. Ще ви дам една голяма, сочна целувка. Вече не трябва съм затворен в мазето и не бих позволил това да се случи на никого. Сега казват, че имам имунитет, не знам за колко дълго. Някои казват, че е за цял живот, други казват за четири месеца“, заяви Тръмп.

Междувременно лекарят д-р Шон Конли на президента обяви, че той е дал отрицателен резултат няколко поредни дни. Според него както тестовете, така и „други клинични и лабораторни данни“ са го довели до заключението, че Тръмп вече не е заразоносител.

„Рисковано е, но трябва да излезеш навън“, добави Тръмп и похвали Флорида, че е „отворена за бизнес“. Държавният глава отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката и заяви, че САЩ са „на път да имат 100 милиона ваксини преди края на годината“.

Снимки показаха, че Тръмп не носеше маска, когато заминаваше за Флорида – ключов щат за изборите през ноември. Той пристигна без маска на митинга в Санфорд. Повечето хора на проявата, проведена на открито, също бяха без маски и стояха спокойно близо един до друг.

Съперникът на Тръмп –  Джо Байдън, продължава да води с преднина от 10 пункта преди изборите на 3 ноември.

Предишна статияАнглия ще признава BG лични карти само още година
Следваща статияПротестиращи окупираха входа на полицията в Благоевград, завързани с вериги

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук