Начало БЪЛГАРИЯ Транспортното министерство обяви конкурси за шеф на РВД и още десетки директори

Транспортното министерство обяви конкурси за шеф на РВД и още десетки директори

0

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви конкурси за редица апетитни мениджърски длъжности в държавните фирми в ресора.

На интернет страницата на ведомството на Росен Желязков са обявени свободни работни позиции, които са коя от коя по-съблазнителни и естествено добре платени.

Търси се управител на „Пристанище Видин“ ЕООД, членове на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД, членове на Съвета на директорите на „Български пощи“ ЕАД, избор на двама представители на държавата и един независим член на Съвета на директорите в „ССВ“ ЕАД, член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, генерален директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“, избор на двама представители на държавата и един независим член на СД на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД, генерален директор на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“, двама представители на държавата и един независим член на СД на „Пристанище Бургас“ ЕАД, член на Управителния съвет на Национална компания „Железопътна инфраструктура“,  двама представители на държавата и един независим член на СД на „Летище Пловдив“ ЕАД, генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, трима представители на държавата и двама независими членове на СД на „Информационно обслужване“АД, членове на Съвета на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАД, двама представители на държавата и един независим член на Съвета на директорите на „Български морски квалификационен център“ ЕАД, гр. Варна, членове на Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД, управител на „Транспортен диагностично-консултативен център“ ЕООД, гр. Бургас, членове на Съвета на директорите на „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, управител на „Многопрофилна болница за активно лечение Варна“ ЕООД, управител на „Летище Горна Оряховица“ ЕООД.

Образователните изисквания за различните мениджърски позиции, обявени в конкурсите са различни. За някои от държавните предприятия те са съобразени със спецификата на дейността, но други изглеждат доста странни. Така например управител на „Пристанище Видин“ ЕООД може да е и човек, завършил филология или педагогика.

Всички изисквания за свободните директорски позиции в ресора на транспортното министерство могат да се видят тук.

Предишна статияТежък пътен инцидент по АМ „Тракия“ при 165-ти км и двете посоки
Следваща статияПродължава нарастването на заразените от COVID-19 у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук