Начало НОВИНИ Германският канцлер Ангела Меркел: Германия не може да си позволи ново затваряне...

Германският канцлер Ангела Меркел: Германия не може да си позволи ново затваряне както през пролетта

0

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че от икономическа гледна точка Германия не може да си позволи ново затваряне както през пролетта.

В сряда Меркел се срещна с премиерите на федералните провинции, с които договори затягане на правилата за носене на маски и по-ранно затваряне на баровете в райони с високи нива на заразяване. Препоръчва се евентуално ограничаване до десет души при частни събирания.

Канцлерът на Германия също така призова младите хора да се откажат от забавления, при които се струпват много хора. Според Меркел може да се наложи да бъдат въведени още по-строги ограничения.

Препоръчва се маските, които от април са задължителни в обществения транспорт и магазините, да се изискват и в обществени пространства в районите, където новозаразените са над 35 на 100 хиляди души  седмично. В райони със заразени над 50 на 100 хиляди души седмично обществените и частни събирания ще бъдат ограничени до 10 души.

Меркел призна, че резултатите от срещата не са напълно удовлетворителни. Не е било постигнато единодушие дали да се въведе единна забрана за движение на гражданите от т. нар. „рискови зони“. Тази тема ще се обсъжда и след есенните ваканции, които започнаха тази седмица в някои провинции.

Междувременно Германия отчете рекорден ръст на заразените с коронавирус за едно денонощие.

В рамките на последните 24 часа бяха регистрирани нови 6 638 случая на Covid-19, което е най-големият брой от началото на пандемията в страната, показват данни на Институтът „Роберт Кох“.

Така общият брой на заразените с коронавирус в Германия достигна 341 223, докато броят на починалите нарасна с 33-ма за последното денонощие до общо 9 710.

Предишна статияЕвропейските лидери ще обсъждат преговорите с Великобритания
Следваща статияОт днес започва гласуването в националната кампания „Будител на годината 2020“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук