Начало БЪЛГАРИЯ д-р Иван Маджаров: Няма нужда от по-крути мерки, ако хората действат разумно

д-р Иван Маджаров: Няма нужда от по-крути мерки, ако хората действат разумно

0

Иска ми се поне веднъж България да има индивидуален подход, не се налагат по-строги мерки по отношение на корона вируса, каза пред Би Ти Ви председателят на лекарския съюз д-р Иван Маджаров. Според него при нас ситуацията не е така тежка, както в Германия например. Младите хора карали болестта сравнително леко. Според него основната вина на лекарите била, че допуснали да бъдат разделение.

Той призова дискусиите да се водят само на научни форуми, визирайки доц. Атанас Мангъров. Ако доц. Мангъров отказва да си прави тест, поне да се изолира, каза той.

Според д-р Маджаров спазването на дистанция и миенето на ръцете трябва да се спазва, иначе от по-крути мерки няма нужда. Надявам се, че България е развита страна с мислещи хора. Ако нямащ работа в Благоевград, защо да ходиш там, попита риторично д-р Маджаров.

Сега работим по въпроса личните лекари да имат обратен контакт с РЗИ, джипито не може да издава направление за PCR. Преди втория ден е безсмислено изследването, каза шефът на лекарския съюз. В някои държави има самонасочване, но това е политическо решение, каза още той. Според него злоупотреби винаги ще има, но 4 са основните симптоми, по които се определя дали човекът може да е заразен.

По повод възкръсналия от Сливен той каза, че този, който е бил на място, е трябвало да издаде съобщението за смърт. Спешните центрове от години издевателстват по този въпрос над джипитата, макар че има документ, който казва кой подписка, каза още д-р Маджаров.

Предишна статияВоенновъздушните сили отбелязват своя боен празник
Следваща статияС близо 1000 нови случая и 14 починали от COVID-19 мина последното денонощие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук