Начало БЪЛГАРИЯ Арман Бабикян: Край с Великите народни въстания, но протестът продължава и готви...

Арман Бабикян: Край с Великите народни въстания, но протестът продължава и готви изненади

0

Това ще бъде последното Великото народно въстание преди да се обогати инструментариумът за битка срещу властта. Ще се обогатят формите, сменят се сезоните, така че ще разнообразим изненадите. Преформулираме възможностите и ще ги обогатим. Това заяви Арман Бабикян от „Отровното трио“ в предаването „Панорама“ на БНТ.

Тази вечер се навършват 100 дни от началото на протестите. Арман Бабикян коментира, че вече 100 дни протестиращите не успяха да постигнат това, което искаха да постигнат, затова ще продължат и на 101-ия, 102-ия ден и т.н.

На въпроса дали ще учреди партия той отговори: „Непрекъснато ми задават този въпрос. Започвам да се замислям. Лично не мога да взема решение. Лично сам нямам намерение да правя партия. Сам човек нищо не може да направи. Ако хората на протеста решат, ако има още хора, които са съгласни.“

Аз съм член на партия от 10 години, но не ми личи. И не съм произнесъл за 100 дни нито веднъж името й. Защото на протеста не съм като член на партия, а просто като гражданин. И там има хора поне от 15 партии, каза Бабикян.

Протестът свърши нещо много голямо – прогони страха, който беше налегнал всички. Прогони мълчанието, прогони онова удушаващо усещане, че ще бъдеш уволнен, набеден, окалян, оплют. Тези напластени страхове бяха изритани, коментира още той.

Оставката на Бойко Борисов е технологичен акт. Големият губещ са всички парламентарно представени партии. Това е огромният обем недоверие, който се стовари върху тях за 100 дни. Това е един от резултатите, освен че цялата световна преса обърна погледите си към България, отбеляза Бабикян.

В момента имаме един човек, който стои и преценява: дали репутацията на България да пострада още два, пет, шест дни. Дали пък новият механизъм, за който Германия настоява – върховенството на закона и борба с корупцията и срещу това – от новия огромен пакет пари. Или да пострада още повече партията му ГЕРБ. И всичко това срещу още един ден власт, още един ден власт. От другата страна на кантара стоим – ние, тези 66%, които отчаяно заявихме 100 дни подред, че този човек е начело на автократична власт и всички останали, които са негови поддръжници, намаляват, намаляват… Репутацията на България намалява, шансовете да получим пари или инвестиции намаляват, а ние броим дните на някакъв човек, заяви още Арман Бабикян от „Отровното трио“.

Предишна статияС близо 1000 нови случая и 14 починали от COVID-19 мина последното денонощие
Следваща статияСЗО предупреждава, че интензивните отделения в Европа могат да достигнат своя лимит през следващите седмици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук