Начало НОВИНИ СЗО предупреждава, че интензивните отделения в Европа могат да достигнат своя лимит...

СЗО предупреждава, че интензивните отделения в Европа могат да достигнат своя лимит през следващите седмици

0

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Адханом заяви, че миналата седмица броят на регистрираните случаи в Европа е три пъти по-висок от март.

Въпреки това, техническият директор на СЗО за COVID-19, Мария Ван Керхове, увери, че въпреки факта, че увеличаването на случаите и хоспитализациите в европейския континент е тревожно, „ние не сме в същата позиция като преди шест месеца, защото знаем много повече за болестта ”.

„Диагностичният капацитет е увеличен, здравните работници са по-обучени и опитни и има обществена информираност за това какво трябва да се направи“, заключи той.

Европейските градове страдат от значително увеличаване на броя на пациентите, лекувани в отделенията за интензивно лечение. 

Ръководителят на СЗО подчерта, че в момента лечението с дексаметазон е доказало своята ефективност при тежки случаи на коронавирусна инфекция. 

„Много хора са разбираемо изтощени от прекъсването, което пандемията причинява в живота и работата им“, каза експертът.

„През юни обявихме, че ще прекратим проучванията с хидроксихлорохин; през юли беше съобщено, че няма да използваме повече пациенти за проучванията с лопинавир / ритонавир, а сега междинните резултати показват, че другите две лекарства в теста, ремдезивир и интерферон, имат малък или никакъв ефект при намаляване на смъртните случаи от COVID-19 ”. Това подчерта етиопецът и добави, че в бъдеще могат да бъдат изпробвани други лечения с моноклонални антитела и други антивирусни средства.

Предишна статияАрман Бабикян: Край с Великите народни въстания, но протестът продължава и готви изненади
Следваща статияБорисов: Отпускаме 504 млн. лв. за нуждаещите се семейства

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук