Начало НОВИНИ Италия затяга правилата след нарастване на случаите на COVID-19

Италия затяга правилата след нарастване на случаите на COVID-19

0

Италия обяви нови мерки за затягане на ограниченията по повод нарастването на случаите на коронавирус.

Премиерът Джузепе Конте съобщи, че мерките са необходими, „за да се избегне ново заключване“.

Кметовете ще получат правомощия да затварят обществени зони след 21:00 часа, а работното време на ресторантите и размерът на разрешените групи ще се затегнат.

Италия отчете най-високата си дневна честота на заразяване за втори пореден ден. Още 11 705 нови случая бяха обявени в неделя, надминавайки предишния рекорд, дошъл ден по-рано в събота, от 10 925.

Италия беше най-тежко засегнатата европейска държава в началото на пандемията. Сега тя е регистрирала 414 000 потвърдени случая на коронавирус. 

Премиерът заяви в телевизионно обръщение в неделя вечерта: „Не можем да губим време, трябва да въведем мерки, за да избегнем генерализирана блокировка, която може сериозно да компрометира икономиката. Правителството е тук, но всеки трябва да изпълни своята част.“

Той добави още: „Най-ефективните мерки остават основните предпазни мерки: маска, дистанция и хигиена на ръцете. Трябва да обърнем внимание на ситуации, при които оставяме охраната си – с роднини и приятели. В тези ситуации се изисква максимална предпазливост.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук