Начало БЪЛГАРИЯ Президента Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

Президента Румен Радев заминава на официално посещение в Естония

0

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Естония. В Талин държавният глава ще приеме домакинството на следващата среща на върха на инициативата „Три морета“.

Проектът обединява 12 европейски държави, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море. Целта на инициативата „Три морета“ е да насърчи инфраструктурната, дигитална и енергийна свързаност в региона чрез съвместни проекти. Домакин на срещата на върха тази година е президентът на Естония Керсти Калюлайд. 

Заради пандемията от Covid-19 повечето държавни глави от страните участнички в „Три морета“ ще се включат дистанционно. По време на форума българският президент ще приеме домакинството на инициативата от естонска страна. 

Утре започва официалното двустранно посещение на българския държавен глава в Естония. Румен Радев ще разговаря с естонския си колега „на четири очи“. При посещението си в Талин президентът ще се срещне с премиера на Естония Юрий Ратас и с председателя на естонския парламент Хен Полуаас. По време на визитата Радев ще посети центъра за върхови постижения за киберотбрана на НАТО.

Предишна статияДнес почитаме Свети Иван Рилски Чудотворец – покровителят на българския народ.
Следваща статияПроф. Асен Балтов: COVID-19 е изкуствено създаден в лаборатория

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук