Начало НОВИНИ Обединеното кралство ще зарази доброволци с COVID-19, за да тества ваксина срещу...

Обединеното кралство ще зарази доброволци с COVID-19, за да тества ваксина срещу това заболяване

0

С лозунга за познаване на ефективността на ваксините срещу COVID-19, Обединеното кралство планира да проведе научно проучване, в което да участват имунизирани доброволци. 

Според EFE тестовете се очаква да започнат през януари 2021 г. За това ще са необходими 90 здрави доброволци на възраст между 18 и 30 години. Под заглавието „предизвикателство за човека“ кандидат-ваксина ще бъде част от този процес в името на развитието на науката.

Официални източници посочват, че експертите от Imperial College London ще ръководят анализите след прилагането на ваксината върху доброволците, които ще бъдат наблюдавани за идентифициране на странични ефекти.

Британските власти не са посочили коя ваксина ще бъде тествана в проучването. Междувременно те изчисляват, че резултатите от тези тестове могат да бъдат разкрити през май следващата година.

Проектът ще има инвестиция от 37 милиона евро. Това съобщи правителството, което ще има и сътрудничеството на медицинската изследователска компания hVIVO, специализирана в този тип опити, и болницата Royal Free London на Британската здравна служба.

Във вторник, 20 октомври, Алок Шарма, британски министър на предприятията, заяви, че изпълнителната власт „прави всичко възможно, за да се бори с коронавируса, като подкрепя най-добрите и умни учени и изследователи в търсенето на ваксина, която е безопасна и ефективна“. Това изявление бе публикувано от EFE.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук