Начало БЪЛГАРИЯ Карбовски: В Европа има хубави пътища, черните са в България

Карбовски: В Европа има хубави пътища, черните са в България

0

В Европа има хубави пътища, черните са в България. Това обясни в предаването „Делници“ на Телевизия Евроком журналистът Мартин Карбовски.

„Нашите пътища са изядени от асфалтени Баби Яги. През нощта с костеливи пръсти късат парчета от асфалта и заради това ние страдаме много. У нас продължава да се краде бъдещият асфалт“, посочи той.

„Нашата изостаналост идва от това, че не ни се работи, мързеливи сме и търпим бей, който е несправедлив и крадец“, допълни журналистът.

Карбовски коментира и публикуването на новото издание на документалния роман „Черните пътища на Европа“:

„Пътувайте. Да се обиколи Европа с 200 евро е напълно възможно. България изостава, защото липсват пътешественици. Не отиваме там, за да видим какво се случва и да разкажем, дори и да откраднем някаква идея. Ние отиваме да им купим салама и да им работим в кланицата – това не е пътешествие. Това не е и предателство, то е оцеляване“.

13 години след написването на „Черните пътища на Европа“ от журналиста Мартин Карбовски, животът, времето и публиката решиха, че е време за ново издание на документалния роман
Обновено – със снимки, правени от автора по време на пътуването му в Европа и с нов предговор, в който Карбовски анализира пак и пак как така му се случи да стане „певец на разпада и пиар на кошмара“.

Предишна статияОбявиха цената на ваксините срещу COVID-19 за ЕС
Следваща статияКметът Д. Бръчков свиква спешно Кризисния щаб в Петрич, забраняват масови прояви

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук