Начало НОВИНИ Папа Франциск подкрепя гражданския съюз между хомосексуалните двойки и се различава от...

Папа Франциск подкрепя гражданския съюз между хомосексуалните двойки и се различава от позицията на Ватикана

0

„Хомосексуалните хора имат право да бъдат със семейството (…)“, заяви Върховният понтифик в документален филм, публикуван миналата сряда, 21 октомври в Рим, Италия.

Папа Франциск насърчава приемането на закони за граждански съюз на гей двойки. По този начин, папа Франциск се отклонява от позицията на доктриналната служба на Ватикана и позицията на своите предшественици.

„Гей хората имат право да бъдат семейството, те са деца на Бог, те имат право на семейство. Никой не може да бъде изхвърлен от семейството или да направи живота невъзможен за това“, споменава папа Франциск.

Думите на папа Франциск са взети от „Франческо“, документален филм за живота на папа Франциск който беше излъчен на 21 октомври на филмовия фестивал в Рим. Режисьор на филма е руснакът Евгений Афинеевски.

Папа Франциск каза: „Това, което трябва да направим, е закон за гражданското съжителство. Хомосексуалните имат право да бъдат юридически обезпечени ”. „Защитих това“, добави той в изречение, което вероятно ще предизвика противоречия сред милиони католици по света.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук