Начало БЪЛГАРИЯ Йорданка Фандъкова: Възможно е затваряне нощните заведения, а големите ученици да минат...

Йорданка Фандъкова: Възможно е затваряне нощните заведения, а големите ученици да минат на дистанционно обучение

0
Там, където няма възможност за дистанция и носене на маски, първото е да се насочим там. Днес се събира щаб, за да обсъдим предложението за временно затваряне на нощните заведения. Много градове го направиха. Вечерният час предполага да няма събиране на хора. Ако има ефект от затваряне на нощните заведения, от вечерен час няма да има нужда. Може да се обмисли при големите ученици да се премине на дистанционно обучение.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по БТВ по повод предстоящите мерки срещу коронавируса.

Няма здравна система, която да издържи при толкова пациенти. Ние сме в контакт с браншовите организации. София влезе в червената зона, ежедневно се увеличават заразените и намаляват леглата. И днес имаме почти 600 заразени.

Броят на местата в интензивните отделения намаляват чувствително. Лекарите са притеснени. Ситуацията с лекарите и медицинските сестри е тревожна. Необходими са допълнителни мерки. Мерките в България са възможно най-леките в момента, а както знаете и срещу тях има съпротива. Трябва контрол за носене на маски. Наложени са 59 санкции в градския транспорт за последната седмица. Трябват, обаче и допълнителни мерки.

От два дни пуснахме допълнителни влакове в час-пик. От няколко дни имаме болни машинисти. Има възможност всички влакове да се движат по разписание. Недоволството е последното, което трябва да ни води.

Искането за справедливост е смислено. Това трябва да води всички. В София се случват най-сериозните протести.  Тук се дава възможност на хората да изразяват своята воля. В момента протестите се случват по най-разумния начин. Ние сме длъжни да чуваме всичко и да преценяваме къде трябва да засилим работата. Не всичко е толкова просто.  Трябва да се съобразяваме с върховенство на закона.  В тази ситуация на икономическа и здравна криза, в който се намираме, няма нищо по-важно от политическа стабилност. Само след няколко месеца има избори.

Предишна статияОколо 50 милиона американци са гласували предварително
Следваща статияТази нощ местим стрелките на часовника

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук