Начало НОВИНИ COVID-19: Правителството на Испания обявява състояние на тревога в цялата страна до...

COVID-19: Правителството на Испания обявява състояние на тревога в цялата страна до април 2021 г.

0

Тази неделя, 25 октомври, изпълнителният директор на Испания постанови състоянието на национална тревога за втори път преди напастта на коронавируса, мярка, поискана от поне половината от регионите, за да предостави правно покритие на по-строги ограничения на мобилността, които помагат за ограничаване напредването на втората вълна от инфекции.

Аларменото състояние – одобрено на извънредна сесия от Министерския съвет, председателствана от Санчес – ще продължи през следващите шест месеца (до април 2021 г.) и изисква задължителен комендантски час за цялата страна от единадесет през нощта до шест сутринта. В допълнение към нощното задържане се установява ограничението на социалните събирания и забраната за преминаване от някои автономни общности към други, с изключение на оправдани причини.

Делегираните правомощия при прилагането на аларменото състояние са на регионалните президенти, които могат да удължат или да забавят комендантския час с един час.

Новите случаи постоянно нарастват в голяма част от страната; официалният рекорд надхвърля един милион от началото на заразата, въпреки че президентът на правителството, социалистът Педро Санчес, призна в навечерието, че реалният брой е три милиона, 6,3% от всички жители.

Предишна статияБойко Борисов е дал положителна проба за COVID-19
Следваща статияЗаразените от COVID-19 у нас са 327 нови случая и 10 починали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук