Начало НОВИНИ Путин за обезличаването на Русия: Единственото притеснение което имаме е как да...

Путин за обезличаването на Русия: Единственото притеснение което имаме е как да не настинем на погребението си

0

Руският президент Владимир Путин проведе годишна среща с дискусионния клуб Валдай. Той говори за световния ред в ерата на коронавируса и ролята на Русия (и неговата собствена), а основната новина беше изявлението, че именно той, Путин, е наредил освобождаването на Алексей Навални за лечение в Германия. Ето основните моменти:

  • „Укрепвайки страната си, гледайки какво се случва в света, в други страни, искам да кажа на онези, които все още чакат постепенното обезличаването на Русия: в този случай се притесняваме само за едно – как да не настинем на погребението си“.
  • „В никакъв случай всички международни организации не изпълняват ефективно своите мисии и задачи“, но все пак е необходимо да се запазят всички основни механизми за поддържане на международната сигурност – ООН, Съветът за сигурност на ООН, ветото на неговите постоянни членове.
  • Путин е уверен, че светът ще може да изостави егоизма и алчността и да се бори с реални, а не с въображаеми заплахи
  • Трябва да се откажем от прекомерната консумация в името на околната среда. Путин цитира Екзюпери от „Малкия принц“: „Има толкова утвърдено правило. Станах сутринта, измих се, нагласих се и веднага подредих планетата ви.“
  • Освен това човечеството е изправено пред загубата на морални ценности и загубата на чувство за смисъла на съществуването, „ако искате, мисията на човека на планетата Земя“, смята Путин.

Политическите анализатори попитаха Путин за договора за СНВ-3 („светът няма да има бъдеще, ако няма ограничения в надпреварата във въоръжаването“), предполагаемата намеса на Русия във вътрешните работи на САЩ („никъде не се намесваме“), Нагорни Карабах („ според нашите данни … общият брой на загиналите вече се доближава до пет хиляди „) и по други теми.

Путин също така обърна внимание на „бурния процес“ в Беларус и повтори идеята си, че внесената отвън демокрация няма да работи.

„Русия не се страхува от нищо! Слава Богу, днес не сме в състояние да се страхуваме от нещо“, обобщи речта си, отговаряйки на един от въпросите.

Беше поставен и въпросът за възможността да остане в президентството след края на четвъртия му мандат. Путин избягва директен отговор, не за първи път си спомня Франциск от Асизи: „2024 г. и по-късно – ще трябва да наблюдаваш, когато му дойде времето. Сега просто трябва да работиш усилено, като Свети Франциск, всеки в своя район.“ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук