Начало БЪЛГАРИЯ Калоян Методиев: Странно съвпадение за 24 часа толкова политици се разболяха от...

Калоян Методиев: Странно съвпадение за 24 часа толкова политици се разболяха от COVID-19

0

Изведнъж за 24 часа се изсипаха всякакви политици – бивши, настоящи, провалени, евродепутати, какви ли не, кметове, които пускат в публичното пространство, че са болни от Ковид. Не знам, но е странно съвпадение – днес са едва няколкостотин заразени, изведнъж толкова от тях да се окажат публични личности, свързани с политиката. Това каза бившият шеф на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев в ефира на БНТ. 

„Има някаква мода, идея, че с това може да се предизвика симпатия в обществото. Има желание да се харесат в тази ситуация, като не изключвам да има наистина заразени и болни. Изключително странно е колко е процентът на политиците спрямо цялото население“, обясни Методиев.

„За съжаление и от страна на правителството, и от президентската институция гледа в момента да слага личния си интерес пред интереса на обществото и на държавата“, коментира той.

„В нагнетената от пандемията обстановка правителството действа конюнктурно, опитва се да решава собствените си проблеми, подчинени на страха, да не наруши нечии интереси и затова прилага мерките къде хлабаво, къде закъсняло“, допълни Методиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук